MANUALE-SCOLARE.RO
Căutare
INFO
CLASE
EDITURI

 

Limba si literatura romana. Clasa a VIII-a

Autor (i): Laura Buhaciuc
Pret:11,00 LEI
Pret redus:9,40 LEI
Reducere:15% / 1,60 LEI
Editura:Taida
An aparitie:2011
ISBN:9786065140615
Starea cartii:noua
Disponibilitate:disponibila in limita stocului

Cărţi » Invatamant - Educatie » Culegeri si caiete auxiliare » Gimnaziu
Cărţi » Invatamant - Educatie » Culegeri si caiete auxiliare
Cărţi » Invatamant - Educatie
Cărţi » Invatamant - Educatie » Niveluri educationale » Gimnaziu » Clasa a VIII-a
Cărţi » Invatamant - Educatie » Manuale scolare
Necesitatea unei culegeri de exerciÅ£ii la limba şi literatura română se impune în contextul dat de existenÅ£a unei Programe revizuite de limba şi literatura română la clasa a VIII-a şi de absenÅ£a unor manuale noi. Modificările la nivel ortografic, ortoepic, morfologic şi de vocabular din ultimii 20 de ani trebuie cunoscute şi însuşite de noi toÅ£i, ele devenind norme odată cu apariÅ£ia DOOM-ului, ediÅ£ia a II-a, în 2005. în momentul de faţă, manualele şcolare nu sunt adaptate acestor norme, iar elevii sunt obligaÅ£i ca la Evaluarea NaÅ£ională de pe 20 iunie 2011 să cunoască şi să folosească în mod corect limba română, în conformitate cu noile reguli.
Lucrarea are scopul principal atingerea competenÅ£elor, vizate de programă, care prevede ceea ce este comun pentru toÅ£i elevii, asigurându-se astfel egalitatea şanselor: formarea competenÅ£ei de înÅ£elegere a unui text literar sau nonliterar şi de identificare a valorilor etice şi culturale într un text, exprimând impresiile şi preferinÅ£ele, sesizarea corectitudinii şi a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogăţire a vocabularului şi a categoriilor semantice studiate, a ortografiei şi a punctuaÅ£iei, redactarea unor compuneri vizând scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structura textului, articol, ştire etc.) şi a unor texte argumentative.
Cartea abordează toate temele obligatorii incluse în programă, fiecăreia fiindu-i destinat un set de exerciÅ£ii diverse şi o evaluare. Potrivit recomandărilor programei de învăţământ, lucrarea a fost alcătuită în aşa fel, încât să evite aglomerarea de concepte teoretice, regulile abstracte, mai greu accesibile elevilor. AbsenÅ£a generalizărilor teoretice este suplinită de exerciÅ£ii cu ajutorul cărora se pot pune în evidenţă aspecte importante pentru înÅ£elegerea faptelor de limbă, fără care cunoştinÅ£ele elevilor ar rămâne superficiale, necorelate cu practica. Prin gradarea dificultăţii, exerciÅ£iile îÅ£i vor oferi posibilitatea să actualizezi noÅ£iunile studiate în anii anteriori, dar şi să le fixezi pe cele noi. Evaluările pot fi folosite de către profesor în clasă, la sfârşitul fiecărui capitol, dar pot fi utilizate şi acasă, înaintea unui test anunÅ£at, ca modalitate de a te verifica înaintea testării. Răspunsurile reprezintă repere de la care tu poÅ£i să porneşti în rezolvare, dar îÅ£i oferă şi posibilitatea de a te autoevalua.
îÅ£i doresc mult succes în acest an şcolar, care este unul foarte important prin examenul care te aşteaptă, dar trebuie să înÅ£elegi importanÅ£a învăţării limbii şi literaturii române dincolo de acest examen, pentru că, aşa cum spune Eugen Simion, „Primul semn al inteligenÅ£ei şi culturii unui om este modul în care se adresează, cum îşi construieşte fraza, cum desfăşoară discursul, cu câtă abilitate poate folosi melancolia, lirismul, subtilităţile si singularităţile unui cuvânt".
Limba si literatura romana. Clasa a VIII-a

Alte informatii despre Limba si literatura romana. Clasa a VIII-a:

Comentarii cititori

Adauga un comentariu

ALTE CĂRŢI de Laura Buhaciuc
Evaluarea Nationala 2015. Limba si Literatura Romana Evaluarea Nationala 2015. Limba si Literatura Romana
Autor(i): Laura Buhaciuc
Clasa a VIII-a,Gimnaziu,Niveluri educationale,Invatamant - Educatie,Limba romana,Manuale scolare
Editura: Taida [2014]
Preţul: 16,00 13,60 lei
DETALII CARTE COMANDA
Evaluarea Nationala 2014. Limba si Literatura Romana, Clasa a VIII-a Evaluarea Nationala 2014. Limba si Literatura Romana, Clasa a VIII-a
Autor(i): Laura Buhaciuc
Admitere liceu,Invatamant - Educatie,Limba romana,Examene si concursuri
Editura: Taida [2013]
Preţul: 15,00 12,80 lei
DETALII CARTE COMANDA
Culegere de Limba si literatura romana pentru clasa a V-a Culegere de Limba si literatura romana pentru clasa a V-a
Autor(i): Laura Buhaciuc
Gimnaziu,Invatamant - Educatie,Clasa a V-a,Manuale scolare,Niveluri educationale
Editura: Taida [2013]
Preţul: 16,00 13,60 lei
DETALII CARTE COMANDA
COŞ CUMPĂRĂTURI
Coşul este gol!
Recomandari